DISTRIBUIȚI
sursa foto: bionatur.ro

Un soi de orez modificat genetic, foarte hrănitor și cu emisie de metan slabă a fost creat de către cercetători de la Universitatea suedeză de științe agricole, potrivit revistei britanice Nature, citată de agerpres.ro.

În articol, descoperirea este prezentată ca un progres în materie de nutriție și protecție a mediului.

Astfel modificat, orezul are particularitatea că stochează zaharurile produse prin fotosinteză mai degrabă în tije și semințe decât în rădăcini. Prin urmare se obține un orez cu conținut ridicat de amidon și zahăr complex.

Creat de Chuanxin Sun și colegii săi de la Universitatea suedeză de științe agricole, orezul SUSIBA 2 a fost obținut prin modificarea orezului cu ajutorul unei gene de orz.

Planta a fost testată și cultivată în China timp de trei ani.

Descoperirea noului tip de orez este în deplină concordanță cu noile cerințe ale agriculturii, respectiv reducerea amprentei asupra mediului, odată cu creșterea producției cu 70% până în 2050 pentru a răspunde nevoilor tot mai mari ale populației globului.

Cultura orezului este una dintre sursele emisiilor de gaze cu efect de seră, aflate la originea încălzirii climatice. Ea emite în principal metan (40% dintre emisii) și oxid de azot (50%), gaze care au o putere de încălzire de 30 și, respectiv, 300 de ori mai mare decât CO2.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ