DISTRIBUIȚI
Erwin Albu, Autoservirea pentru oameni cinstiți

Erwin Albu, inițiatorul autoservirii pentru oameni cinstiți, le-a scris celor de la ANAF că a strâns din vânzarea produselor din gospodăria sa, suma de 3.001 lei, cerând o poziție oficială din partea acestei instituții.

Erwin Albu lasă la poarta curții sale din Codlea surplusul de produse agricole din gospodăria sa, iar oamenii lasă în cutia poștală cât consideră ei ca ar costa produsele respective.

Referitor la suma strânsă, Erwin Albu a cerut o poziție oficială din partea celor de la ANAF.

“Inițial am fost contactat de directorul general adjunct al agenției, ca apoi să primesc răspunsul final de la circumscripția din Codlea.  ANAFUL consideră perfect legal experimentul cu autoservirea. Fără certificat de producător cum cerea aiurea Primăria Codlea , fără aparat pentru bonuri fiscale. Nici declararea veniturilor nu este necesară pentru suprafața de teren aferentă gospodăriei în care îmi desfășor activitatea”, a anunțat Erwin Albu.

Cu toate acestea, inițiatorul autoservirii pentru oameni cinstiți se arată nemulțumit.

“Chiar dacă ANAF-ul consideră că nu trebuie să declar venituri pentru legume și flori, ci eventual doar pentru produsele agricole prelucrate (gemuri, siropuri), voi face o revenire la adresă deoarece consider că dumnealor încă nu au înțeles totuși că eu NU desfășor o activitate comercială propriu-zisă la autoservire, deoarece lumea donează bani în cutia poștală, nu cumpără ceva”, a spus Erwin Albu.

Autoservirea pentru oameni cinstiți. Cum funcționează

Erwin Albu își lasă produsele agricole la poartă, să se vândă singure, iar cumpărătorii lasă câți bani vor ei, în cutia poștală.

În plus, fructele, legumele, ouăle sau florile expuse la poartă de Erwin Albu nu au un preț afișat, iar cumpărătorii îi lasă cât cred ei că valorează produsele respective.

Mai mult, Erwin Albu a lăsat marfa la poartă chiar și pe timpul nopții, iar dimineața a găsit în cutia poștală 18 lei. Fermierul român a spus că, până acum, niciun client nu a furat.

Astfel, în urma aplicării acestei metode de vânzare, Erwin Albu a constatat că românii sunt cinstiți și își plătesc corect produsele luate acasă.

Inspirat de la fermieri din satele din Germania, care își lasă marfa nesupravegheată să se vândă singură cât ei lucrează pământul, tânărul român în vârstă de 35 de ani, a aplicat această metodă de vânzare și la el acasă, la Codlea.

Metoda, care în Germania poartă numele de Hofladen, a fost botezată de Erwin Albu „autoservirea pentru oameni cinstiți”.

Clienții își aleg produsele, iar apoi lasă în cutia poștală cât consideră ei că ar trebui să coste. Până acum, experimentul a arătat că oamenii chiar sunt cinstiți.

Mai mult, tânărul fermier a povestit că a fost deosebit de impresionat când o mamă i-a scris pe Facebook că băiatul său a luat un borcan cu miere din autoservire, crezând că e gratuit.

„Eu vreau să vă dau banii pe el, dar nu știu cât costă, îmi cer mii de scuze”, i-a spus mama copilului, fermierului Erwin Albu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ