DISTRIBUIȚI
512 localitati romanesti cu roaming involuntar

Telefoanele mobile ale utilizatorilor din 512 localitati din Romania, situate la granita, pot intra involuntar in roaming ceea ce le-ar aduce facturi uriase.

Pentru a evita o astfel de situatie, utilizatorii de telefonie mobila sunt sfatuiti sa-si selecteze manual reteaua operatorului, sa solicite operatorilor activarea serviciului de roaming numai la cerere si sa verifice reteaua in care se afla telefonul, inainte de a utiliza aparatul.

Reprezentantii Autoritatii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) atentioneaza utilizatorii care au serviciul de roaming activat si se afla in tara, dar in apropiere de granita, ca este posibil ca telefonul sa se conecteze automat la o retea din tara vecina, platind si pentru apelurile pe care le primesc.

Fenomenul numit roaming involuntar apare in sute de localitati aflate in la granita.

Cele mai multe localitati in care apare roamingul involuntar sunt  in judetele Satu Mare (63 de localitati, pe granita cu Ucraina si Ungaria), Botosani (44 de localitati, pe granita cu Ucraina si Republica Moldova), Iasi (42 de localitati, pe granita cu Republica Moldova), Timis (39 de localitati, pe granita cu Serbia si Ungaria) si Bihor (33 de localitati, pe granita cu Ungaria), potrivit stirileprotv.ro.

Lista cu toate localitatile poate fi consultata AICI.

Potrivit ANCOM, exista si localitati unde telefonul mobil se poate conecta temporar la reteaua unui operator strain in functie de deplasarea utilizatorului, dar si localitati cu risc crescut de roaming /RCR/ involuntar, unde telefonul se poate conecta permanent la reteaua unui operator strain pe toata suprafata localitatii respective.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ