DISTRIBUIȚI
Brânza de Horezu, un succes la export

O fabrică din Vâlcea produce brânză din lapte de oaie, după o rețetă din Spania.

Cea mai mare parte a producției pleacă la export, ceea ce face ca anual, sute de tone de brânză de Horezu să fie vândute străinilor.

Gustul deosebit al brânzei de Horezu a adus anul trecut producătorilor vânzări de 1,2 milioane de euro, potrivit digi24.ro.

Zilnic sunt procesați 10.000 de litri de lapte, încă de la primele ore ale dimineții. Lapte de oaie este procesat în cuvele metalice, unde este pasteurizat şi transformat în granule fine.

După ce este pusă în forme, brânza este lăsată la la sărat 20 de ore, iar apoi, se trimite la maturat, unde poate sta şi câteva luni.

Brânza românească a început să aibă succes la export după ce fabrica de la Horezu a fost cumpărată de acționari spanioli, în urmă cu trei ani.

Ei au adus și rețeta de preparare a brânzei e Horezu, iar angajații se mândresc că lucrează cu utilaje moderne.

Anul aceasta, brânza de Horezu va concura cu sortimente din toată lumea, la concursul internațional dedicat brânzeturilor, din Germania.

În România, un kilogram de brânză de Horezu se vinde în magazine cu 36 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ