DISTRIBUIȚI
42 de tineri antreprenori au primit finanțare pentru afacerile lor

Ideile de afaceri ale unui număr de 42 de tineri au primit o finanțare de până la 25.000 de euro, pentru a fi puse în aplicare.

Cei 42 de tineri antreprenori au fost desemnați câștigători ai concursului ,,Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri”, proiect POSDRU, desfășurat de Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Asociația Travel Focus România și Asociația Excelsior.

Printre cele 42 de start-up-uri finanțate se regăsesc agenții de turism, un teren pentru paintball, un website care comercializează legume bio, companii de IT, aplicații și soft-uri diverse, o fabrică de rulote, birouri de arhitectură, ateliere de croitorie, afaceri în industriile creative și altele.

Prin acest proiect se vor înființa aproximativ 100 de noi locuri de muncă și vor intra în economia reală investiții de 1 milion de euro.

Proiectul a debutat în luna februarie a acestui an și a inclus o competiție de planuri de afaceri și o selecție a tinerilor pentru a participa la cursuri de antreprenoriat, care s-a desfășurat în regiunile București-Ilfov și Sud-Vest Oltenia (județele Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea).

Competiția de planuri de afaceri a avut ca grup-țintă tinerii între 18-25 de ani, studenții sau femeile cu spirit antreprenorial, dar s-au putut înscrie și alte persoane care doreau să își deschidă o afacere.

O comisie de specialitate a selectat 42 dintre cele mai bune planuri de afacere primite, iar în urma semnării de miercuri a contractelor de către Marian Petrache, președintele Consiliului Judetean Ilfov, tinerii vor primi finanțările de până la 25.000 euro fiecare.

Proiectul are o durată de realizare de 10 luni și este implementat în mai multe etape ce includ, pe lângă finanțarea de un milion de euro care merge către 42 de start-up-uri, formare antreprenorială (cursuri de antreprenoriat), dar și consultanță în implementarea planurilor de afaceri, prin intermediul a 2 incubatoare de afaceri, care vor fi lansate în curând, precum și o campanie de promovare a antreprenoriatului.

După acordarea finanțării, cele 42 de afaceri înființate vor fi monitorizate și sprijinite în a-și realiza activitatea prin incubatoarele de afaceri realizate prin proiect.

Proiectul „Antreprenoriatul – șansa unui viitor mai bun pentru tineri” este finanțat prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritară 3 „Creșterea adaptabilității lucrătorilor și a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenție 3.1 „Promovarea culturii antreprenoriale”.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ