DISTRIBUIȚI
Iohannis a promulgat Legea falimentului personal sursa foto: en.kruk.eu

Românii care nu își mai pot plăti datoriile, din cauze independente de ei, își pot declara falimentul personal. Ei sunt astfel scutiți de executarea silită și beneficiază de o plată eșalonată a datoriilor.

România are începând de joi, o Lege a falimentului personal, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea legii privind procedura insolvenţei persoanelor fizice.

Datornicii beneficiază de condițiile Legii falimentului personal pe o perioadă de cinci ani, timp în care trebuie să prezinte un plan de redresare financiară.

Astfel, își poate declara falimentul personal, orice român care se află în incapacitate de plată, urmând ca cererea sa să fie aprobată de o comisie de insolvenţă.

Ulterior, pe toată perioada de cinci ani, datornicul este supravegheat de un administrator desemnat, care va verifica toate cheltuielile, inclusiv facturile de utilități ale celui care și-a declarat falimentul.

Legea falimentului personal mai prevede că cel care îşi declară insolvenţa va mai plăti din creditul pe care în are, cel puţin 40%. Restul pierderii este asumată de bănci.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ