DISTRIBUIȚI
IKEA deschide un nou magazin în România

IKEA România a cumpărat, vineri, terenul pe care va construi al doilea magazin în Bucureşti.

Terenul are o suprafaţă de aproximativ 13,7 hectare şi este situat în Sectorul 3 din Bucureşti, pe Bulevardul Pallady.

„Așa cum am mai spus, în mai multe orașe mari din România există potențial ridicat pentru a deschide magazine IKEA. În același timp, magazinul existent în București primește în prezent un număr foarte mare de vizitatori, ceea ce poate afecta uneori percepția lor asupra experienței din timpul cumpărăturilor sau este prea departe de unii locuitori din București, care aleg să nu ne mai viziteze din acest motiv. De aceea, am decis să deschidem al doilea magazin tot în București, într-o zonă care oferă acces mai larg către rețeaua de transport în comun bucureștenilor din zonele mai îndepărtate. Bineînțeles că nu ne vom opri aici. Găsirea celui mai potrivit teren în alte localități rămâne pe lista noastră de priorități. Pentru locuitorii din țară, până la deschiderea unor noi magazine, am pus la dispoziție încă din vara anului trecut noul serviciu IKEA Comenzi Online, prin care pot comanda pe website-ul nostru produse IKEA, care le vor fi livrate acasă în termen de  câteva zile”, a declarat Cornel Oprişan, retail manager IKEA.

Compania de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, IKEA a fost fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. Marca IKEA a fost înregistrată în 1943, în Suedia.

Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului, Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut, Elmtaryd, şi numelui satului în care se găsea ferma, Agunnaryd.

Compania IKEA număra, în august 2014, peste 355 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a ţară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ