DISTRIBUIȚI
familiile au primit stupi si tehnologia necesara si au fost invatati sa faca apicultura

Un număr de 60 de familii din Ialomita au primit 300 de stupi, echipamente tehnologice si pregatire de specialitate in acest domeniu, din partea fundatiei World Vision Romania.

“World Vision, birou zonal Ialomita doneaza cate cinci stupi si echipament apicol pentru 60 familii din comunele Ialomitene : Manasia, Jilavele, Dridu, Fierbinti si Cosereni”, au anuntat reprezentantii ONG-ului.

Participantii la program vor beneficia de asistenta tehnica si instruire in tehnologia cresterii albinelor, pana in anul 2016.

Valoarea totala a donatiilor se ridica la suma de 49.000 de dolari si au loc in cadrul proiectului economic „Agricultura si dezvoltarea rurala”.

Scopul proiectului este incurajarea investitiilor in mediul rural pentru dezvoltarea economiei locale, oferind astfel un trai mai bun agricultorilor si familiilor lor.

Pentru a intelege mai bine bine cum functioneaza domeniul apiculturii si pentru a fi cat mai bine pregatiti in cresterea albinelor cele 60 familii au beneficiat de o sesiune de instruire in zilele de 21 si 22 iulie organizata la singura stupina certificata ANARZ din Slobozia. Acolo, au avut ocazia sa sa vada un laborator complet de producere a matcilor, cum sunt intretinute pe timp de iarna si multe alte lucruri legate de cresterea albinelor, de la apicultori cu experienta din Slobozia, precum Virgil Boldarim si Stefan Costea.

„De mic copil apicultura mi s-a parut fascinanta, trebuie in primul rand sa iti faca placere si sa studiezi foarte mult timp cum traiesc albinele ca sa le intelegi. Ma bucur ca am primit aceasta sansa si sper sa devin un apicultor profesionist’’, a povestit Mihai Teodor Marian, beneficiar din comuna Manasia, al programului  World Vision.

Proiectele economice pe baza donatiilor se deruleaza de aproximativ doi ani in judetul Ialomita, prin intermediul World Vision.

Pana in prezent, au fost donate in cadrul altui proiect economic in total 560 capre la 112 familii din cinci comunitati ialomitene, de la inceputul anului 2014 si pana in prezent.

Obiectivele principale ale donatiilor sunt de a incuraja cresterea veniturilor la nivel de gospodarie pentru micii fermieri.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ