DISTRIBUIȚI
Aparat de masurat nitratii

Pentru că oamenii sunt tot mai atenți la alimentele pe care le consumă, producătorii de electronice au scos pe piață un aparat de măsurat nitrații din carne, legume și fructe.

De dimensiuni reduse, acest aparat de măsurat nitrații este un dispozitiv portabil care ne ajută să verificăm cât de “curate” sunt alimentele pe care vrem să le punem în coș.

Aparatul măsoară nivelul de nitrați din legume, fructe și carne, astfel că indicatorii apar pe ecranul dispozitivului în câteva secunde.

În funcție de model și generație, cu un astfel de aparat de măsurat nitrații se poate vedea și totalul substanțelor dizolvate în apă (TDS), dar și nivelul de radiații din legume, fructe și carne.

Dacă alimentele au o concentrație de nitrați peste limita admisă, persoanele care le consumă se pot confrunta cu intoxicații, hipertensiune, cianoză severă, cefalee, disfuncții ale sistemului circulator și ale glandelor tiroide sau chiar cancer, după cum avertizează medicii.

Un nivel ridicat de nitrați în alimente poate apărea din cauza utilizării excesivă a îngrășămintelor chimice.

Un exemplu de aparat de măsurat nitrații, disponibil în România este Greentest, care măsoară concentrația de sare din produsul testat, atât sarea benefică cât și cea care dăunează organismului.

Atenție însă că acest aparat de măsurat nitrații nu are și funcția de a depista pesticidele sau urmele de metale grele, deoarece ele nu influențează conductivitatea electrică. Pe de altă parte, producătorul Greentest explică faptul că un nivel ridicat de nitrați indică o cantitate mare de pesticide și de metale grele, sugerând lipsa antioxidanților și a vitaminelor.

Mai multe detalii despre prețul și funcționarea aparatului de măsurat nitrații pot fi aflate AICI.

Aparat de măsurat nitrații: Cât de proaspete sunt alimentele

În același timp, aparatul de măsurat nitrații Greentest poate să detecteze și cât de proaspete sunt fructele și legumele.

“Prospețimea nu este indicată numai de aspect, deoarece unele fructe sunt ținute la frigider luni de zile sau sunt menținute cu chimicale care le fac să pară proaspete. Nivelul mare de nitrați indică faptul că fructele nu sunt proaspete, pentru că ionii de nitrați sunt în creștere odată ce planta se apropie de descompunere”, după cum susține producătorul aparatului de măsurat nitrații.

Aparat de măsurat nitrații: Cum se utilizează

Pentru legume cu frunze, tulpină sau bulb, precum varza, salata, conopida, broccoli, țelina, sparanghelul, ceapa sau usturoiul, introduceți sonda aparatului de măsurat nitrații cât mai aproape de cotorul legumei și în totalitate.

Dacă vreți să testați de mai multe ori leguma sau fructul respectiv, lăsați un spațiu de minimum 2 cm între inserări pentru ca rezultatul să nu fie influențat de prima măsurătoare.

Producătorul Greentest a explicat că datorită structurii acestor tipuri de legume, cotorul este singura componentă care va indica nivelul de nitrați în mod concret.

Mai multe detalii despre prețul și funcționarea aparatului de măsurat nitrații pot fi aflate AICI.

Aparat de măsurat nitrații: Rădăcinoase și legume de tip țăruș

În cazul rădăcinoaselor și al legume de tip țăruș, precum cartof, morcov sau ghimbir, acestea pot fi testate din toate părțile, doar ca sonda aparatului de măsurat nitrații să fie introdusă cât mai aproape de centrul legumei.

Aparat de măsurat nitrații: Legume tip dovleac

Pentru legumele de tip dovleac, pepene, vinete, castraveți și roșii, inserarea sondei se face prin pe lateral, prin pielea legumei.

Atenție însă că, pentru rezultate corecte, sonda dispozitivului trebuie ținută într-o singură poziție, deoarece majoritatea dintre aceste legume au interiorul moale.

Aparat de măsurat nitrații : Fructe exotice și citrice

În cazul fructelor exotice, al citricelor sau al celor precum ananas, kiwi, banane, piersici, mere sau pere, testarea se poate face pe oricare parte a fructului, sonda penetrând ușor coaja și rămânând stabilă pe tot parcursul testarii.

De asemenea, căpșunelor și al strugurilor, doar prima testare va avea rezultate optime deoarece, este posibil sa se distrugă stratul de celule din exterior prin inserarea de mai multe ori a sondei aparatului de măsurat nitrații.

Pentru fructele cu sâmbure mare, precum mango sau avocado, se recomandă inserarea sondei cu grijă deoarece atingerea sâmburelui poate compromite rezultatul testării.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

<'' ''><'' ''>

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ