DISTRIBUIȚI
Casa unui beneficiar de ajutoare sociale

Zeci de familii dintr-o comună ieșeană, care primeau ajutoare sociale, au case cu etaj și câştigă bani frumoşi în străinătate.

Situaţia a fost descoperită în urma unui Control al Curţii de Conturi, care a stabilit că zeci de familii au primit ilegal bani, potrivit Digi24.ro.

Oamenii trebuie să dea acum înapoi la stat banii încasați ilegal.

Asta face ca de trei luni, nicio familie din comuna Ţibana nu mai primeşte ajutoare sociale.

Și asta pentru că un sfert dintre cei 230 de beneficiari ai ajutorului de la stat au încălcat regulile privind obţinerea venitului minim garantat, în valoare de 160 de lei.

Este și cazul familiei Florescu. Cei doi soţi muncesc în Germania și îşi ridică o vilă. Au și un tractor în curte. Cu toate astea, n-au renunţat la ajutorul de la stat.

„Aşa este, nu am declarat tractorul ăsta. Nu l-am declarat, îl am şi nu l-am declarat că e a lui soacră-mea, tot am zis lasă că vii să-l treci şi n-a mai venit. Dacă stăm pe baza ajutorului… păi din ajutor faci casa asta? Nu. Dacă nu te duci să munceşti şi stai pe baza ajutorului tot rău e”, a afirmat Ancuţa Florescu, fostă  beneficiară de ajutor social.

Nici vecinii ei nu mai primesc ajutor social. Capul familiei şi-a găsit de lucru, însă nu a anunţat autorităţile.

Cei care au încasat ilegal bani de la stat au acum 180 de zile ca să returneze sumele fără penalităţi. Dacă nu se vor conforma, vor fi executaţi siliţi de Fisc.

Prejudiciul pe care statul trebuie să-l recupereze se ridică la o jumătate de milion de lei, aceasta fiind suma pe care statul român a plătit-o unor asistaţi social din judeţul Iaşi, deşi aceştia nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ