DISTRIBUIȚI
Cafetiera Smart sursa foto: Facebook Techsylvania

Un olandez stabilit de câțiva ani în România a creat Cafetiera smart, care poate face o cafea care să respecte în cele mai mici detalii dorința celui care o comandă.

Acest lucru este posibil datorită faptului că toate ingredientele, respectiv cafea, lapte, zahăr, topping de diferite arome, etc,sunt calculate aproape matematic cu ajutorul unui soft.

Cafetiera smart a fost numită „Troffee”, iar inventatorul ei speră să poată începe producția în următoarele două luni. Aparatul va putea fi achiziționată la un preț de aproximativ 3.500 de euro, iar la fabricarea lui au fost folosite  cât mai multe componente de pe piața românească.

Din echipa care a dezvoltat Cafetiera Smart fac parte și români, din Cluj și din București.

Caferiera smart creată de olandezul Robbert Visser este unică în lume prin tehnologia cu care funcționează, care poate prepara o cafea extrem de personalizată și care poate fi comandat inclusiv prin telefonul mobil.

Robbert Visser a prezentat prototipul Cafetierei smart, la care lucrează de aproape un an și jumătate, în cadrul Techsylvania, care este cel mai mare eveniment de IT din regiunea Transilvaniei.

Cafetiera smart poate primi comanda prin telefonul mobil sau cu ajutorul unui cod QR pe care îl scanează și astfel îl poate recunoaște cu ajutorul unui ecran.

„Avem o aplicație care poate fi descărcată pe un telefon mobil sau tabletă cu care putem comanda cafeaua de la mașina inteligentă de făcut cafea prin intermediul unui cod QR. Putem personaliza cafeaua după gustul fiecăruia, ne putem selecta din telefon exact ce cantitate de lapte să punem, cât caramel sau zahăr, ce arome și topinguri vrem, iar la final, aparatul calculează chiar și câte calorii va avea ceașca de cafea servită. Această mașina inteligentă de făcut cafea, prima de acest fel din lume care folosește această tehnologie, poate inclusiv să rețină rețeta preferată în memoria sa, astfel încât la următoarea comandă făcută cu același cod QR va servi cafeaua pe care o bei de obicei”, a declarat Robbert Visser, citat de agerpres.ro.

Aparatul are un meniu de 16 cafele de bază, dar combinația ingredientelor poate duce la un număr foarte mare de produse pe care le poate oferi.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ