DISTRIBUIȚI
Casa lui Brâncuși a ajuns o ruină sursa foto: gorj-domino.ro

Un poet român și-a propus să salveze casa de la Hobița, în care s-a născut sculptorul Constantin Brâncuși și care în prezent a ajuns o ruină.

Poetul Laurian Stănchescu  a deschis luna trecută un cont bancar destinat strângerii de fonduri pentru reabilitarea și salvarea Casei Memoriale a lui Constantin Brâncuși de la Hobița, după cum relatează gorj-domino.ro.

Primul donator în contul denumit de inițiatori „Constantin Brâncuși” a fost chiar angajata BCR care a operat deschiderea contului.

Demersului făcut de poetul Laurian Stănchescu  i s-au alăturat și fotoreporterul Lucian Curelariu și jurnalistul Miron Manega.

Cei trei au luat această decizie după ce reprezentanții Guvernului și-au luat de mai multe ori angajamentul că vor demara restaurarea casei memoriale, dar s-au oprit la nivelul promisiunilor.

„În condițiile în care oamenii politici sunt surzi și muți la orice idee care ar putea să ne facă demni de respect în ochii Europei și ai lumii, cei trei inițiatori ai demersului intitulat „1 LEU pentru Casa Memorială Constantin Brâncuși” fac apel la toți locuitorii României, care au conștiința importanței lui Brâncuși în patrimoniul mondial al culturii, să doneze, în contul deschis cu acest scop, măcar 1 LEU pentru restaurarea casei natale de la Hobița a celui mai mare sculptor modern al planetei”, a spus Laurian Stănchescu.

Potrivit acestuia, toți deponenții care vor contribui cu donații la restaurarea casei părintești a lui Constantin Brâncuși vor fi nominalizați, indiferent de suma depusă, pe o listă care va fi afișată în incinta viitoarei case memoriale.

În prezent, casa părintească a lui Brâncuș este în ruină. Acoperișul a fost luat de cei de la Primărie, care l-au depozitat într-o magazie a Grupului școlar Peștișani, ca să nu dispară.

Din cauză că au fost lăsate sub cerut liber, bârnele sunt putrezite și sunt șanse mici să mai fie salvate.

De asemenea, pentru că nu există acte de proprietate și pentru că este clasificată ca monument istoric, sub denumirea de Casa „Constantin Brâncuși”, asupra ei nu se poate interveni decât cu avizul Ministerului Culturii.

Toți cei care vor să ajute la conservarea casei lui Brâncuși o pot face folosind aceste date:

Cont bancar
Contul a fost deschis la BCR Piața Romană pe numele Manea Dumitru.
Codul IBAN este următorul: RO89RNCB0484005789220001
Depuneți cu mențiunea: DONAȚIE PROIECT CONSTANTIN BRÂNCUȘI

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

<'' ''><'' ''>

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ