DISTRIBUIȚI
Aproape 40% dintre familii au restanţe repetate la întreţinere, lumină sau la bănci

Prognozele economice optimiste, reducerea TVA sau creșterea economică nu se regăsesc și în nivelul de trai al românilor.  

Aproape 40% dintre familii au restanţe repetate la întreţinere, lumină sau la bănci, după cum au constatat analiștii, citați de stiri.tvr.ro.

Și asta în timp ce doar una din şapte familii face faţă fără probleme cheltuielilor de zi cu zi.

De asemenea, tot un procent de 40% dintre familiile de români nu au băi sau duşuri în interiorul locuinţei.

Cele mai multe familii din România spun că, pentru a-şi acoperi cheltuielile lunare, au nevoie de cel puţin 2.000 de lei. Şi peste un sfert dintre gospodării consideră că fără 3.000 de lei pe lună nu se pot descurca. În ceea ce priveşte condiţiile de viaţă, se menţine un decalaj important între oraşe şi sate.

Nu suntem singurii din Uniune care facem faţă cu greu cheltuielilor de zi cu zi. În Grecia, Bulgaria şi Croaţia, peste 30% dintre familii au restanţe la plata utilităţilor. Procentul este mai mare ca la noi. Cei mai puţini restanţieri sunt în Olanda şi Luxemburg.

Printre românii care se descurcă greu se numără și Niculina Mihuță,  profesor în învăţământul primar. Mihuță are 20 de ani de activitate, toate gradele luate şi un salariu de 1.600 de lei pe lună.

Ea spune că banii se duc toţi pe chirie, facturi şi mâncare. Și cum  își creşte singură copilul, este nevoită ca în fiecare an să își caute un al doilea loc de muncă.

Datele statistice arată că Niculina Mihuță este regula, nu excepţia de la situația de zi cu zi a românilor. Și asta pentru că două treimi dintre părinţii care-şi cresc singuri copiii au, în mod repetat, restanţe la plata facturilor, mai scriu jurnaliștii de la stiri.tvr.ro.

Probleme mari au şi românii care au mai mulţi copii. Ei amână, de cele mai multe ori, facturile la energia electrică şi abonamentul radio, dar şi cele la întreţinerea locuinţei. Restanţe mai puţine sunt la împrumuturi şi chirii.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ