DISTRIBUIȚI
Un kilogram de zmeura se vinde in piete cu 20-30 de lei

Dupa ce a muncit cativa ani in Italia, un barbat din judetul Cluj a investit banii castigati in strainatate intr-o cultura de zmeura.

Stefan Fodor a investit 20.000 de euro in plantatia sa de zmeura, iar azi, la trei ani dupa ce si-a pus ideea in practica, recolta i-a depasit asteptarile.

Zmeura ajunge apoi pe mesele clujenilor sau pe torturi si prajituri, in cofetarii. Cutiile zmeura merg zilnic in pietele din Cluj si se vand cu 10 lei.

Si asta in conditiile in care, la piata, un kilogram de zmeura costa intre 20 si 30 de lei.

„Momentan, am 8 soiuri care sunt sub licenta poloneza si au o productie de 8 – 10 tone la hectar”, a spus Fodor, pentru stirileprotv.ro.

Zemura se coace si este stransa in continuu, timp de cateva luni, ceea ce inseamna ca vara este o perioada bogata in vanzari si contracte, ceea ce ii asigura antreprenorului venituri substantiale.

Si asta pentru ca, spre deosebire de zmeura de padure, care poate fi culeasa doar o luna pe an, aici prima recolta a inceput in luna iunie si va tine pana la prima bruma.

Mai mult, fructele sunt de trei ori mai mari decat cele salbatice.

Tot o afacere cu zmeura a pus pe picioare si o alta romanca care a venit tot din Italia.

In localitatea Sard, din judetul Alba, Elena Tima cultiva zmeura in solarii. Soiul ales de ea pentru a-l cultiva rodeste inca din primul an, o cantitate de 300 de kilograme.

Elena Tima a precizat ca prima recolta incepe la 1 iunie si se termina la inceputul lui iulie. Pana la a doua recolta a anului, pauza este de doar doua saptamani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ