DISTRIBUIȚI
Mașina taie ajutoarele sociale

Cel puţin 800 de familii din Bacău trebuie să restituie ajutoarele sociale primite în ultimii trei ani, din cauză că au fost descoperiți că dețin mașini produse după anul 2005, potrivit Digi24.ro.

Familiile care beneficiau de ajutoare sociale au fost găsite de inspectorii Agenţiei de Prestaţii Sociale în baza de date a Registrului Auto.

Acum, băcăuanii au  la dispoziție 30 de zile ca să returneze sumele, altfel riscă să fie executați silit.

Pentru a primi ajutoare sociale, oamenii depun o declaraţie pe propria răspundere privind veniturile şi proprietăţile. Conform legii, venitul pe membru de familie nu trebuie să depăşească 786 de lei și nu au voie să deţină vehicule mai noi de zece ani sau să aibă depozite bancare mai mari de 3.000 de lei.

De exemplu, unul dintre cei care a solicitat anul trecut alocaţie suplimentară pentru copii ar fi uitat să declare că deţine o maşină fabricată în 2007. Pentru că vehiculul este mai nou de zece ani, omul trebuie să restituie cei peste 950 de lei pe care i-a încasat între timp.

„N-am știut, dacă știam, nu făceam. Am mașină, și ce dacă am mașină? Eu am muncit pentru mașina aceea, care e problema? N-am furat”, a afirmat bărbatul, pentru Digi24.ro.

Situația a apărut pentru că primarii, cei care aprobă dosarele sociale, spun că trebuie să-i creadă pe oameni pe cuvânt atunci când declară că nu au maşini, conturi bancare sau mai multe locuinţe.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ