DISTRIBUIȚI
Mierea cu lavandă, ideea de afaceri a unor tineri din Timișoara sursa foto: Facebook Beepower

Mierea cu lavandă, mierea cu ciocolată, mierea cu cocos sau mierea cu scorțișoară. Aceasta este ideea de afaceri a unor tineri care au dat un alt gust mierii.

Pe lângă aroma deosebită, mierea care conține astfel de ingrediente este și foarte sănătoasă.

Ideea de a adăuga ghimbir, cocos, scorțișoară sau lavandă le-a venit unor tineri din Banat care vor să reamintească românilor cât de benefică este miere pentru organism.

Un astfel de borcan de miere-medicament se vinde cu prețuri între 16 și 30 de lei.

Tinerii și-au prezentat produsele în cadrul primei ediții a Salonului Internațional de Invenții și Inovați de la Timișoara, care a avut loc săptămâna trecută.

“Vă mai aduceţi aminte de vremurile copilăriei când bunica avea leac pentru orice problemă? Primul ei gând nu era acela de a vă îndopa cu medicamente, ci de a vă oferi un ceai îndulcit cu miere, care îşi făcea efectul imediat. Noi încercăm să continuam această “tradiţie” a bunicii, dar am decis să venim cu îmbunătăţiri”, se laudă tinerii inventivi, care au o stupină în județul Caraș-Severin, iar mierea cu arome o realizează într-un laborator din Timișoara, după cum relatează pressalert.ro.

Lorena Pârvu, unul din tinerii care au inventat sortimentele speciale de miere, povestește că mierea cu lavandă este ultima realizată.

“Lavanda este recunoscută de mult timp pentru beneficiile ei, iar în combinație cu mierea, aceste beneficii sunt sporite. Mierea cu lavandă este calmantă, recomandată pentru insomnii, ajută sistemul nervos, aparatul urinar, recomandată în cazul tulburărilor respiratorii, digestive și pentru circulația sângelui”, a explicat Lorena Pârvu.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ