DISTRIBUIȚI
Biciclete Pegas vor fi vandute pe amazon
Biciclete Pegas vor fi vandute pe amazon

Brand celebru în perioada comunistă, Pegas a dispărut de pe piață după 1989, pentru a reveni în 2012. Cu o investiție inițială de 70.000 euro, antreprenorul Andrei Botescu a cumpărat marca și, având alături o echipă entuziastă, a dat aripi bicicletelor Pegas păstrând linia care le-a consacrat, dar adăugându-le elemente moderne.

Dacă în primul an de la lansare, Pegas a vândut doar 500 de biciclete, creșterea constantă a urcat această cifră la peste 25.000 de unități anual, iar cifra de afaceri a companiei a sărit de 8.000.000 lei în 2017.

Bicicletele Pegas vor ajunge în SUA

Azi, Pegas, cel mai cunoscut brand de biciclete din România, iese pe piața europeană prin listarea pe cinci pieţe de pe Amazon, au anunţat producătorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

Pe lângă partenerii locali din Italia, Luxemburg, Germania,
Marea Britanie, Suedia și Polonia, Amazon oferă acces la întreaga piață europeană, iar implementarea unui proiect va fi urmat de extinderea în Statele Unite ale Americii.

„Am făcut teste în primele 6 luni și cererea pe Amazon la anumite produse depășeste chiar și de câteva zeci de ori puterea de absorbție a pieței din România. Ne vom lista pe cele 5
marketplace-uri europene Spania, Franta, Germania, Italia si Uk, de unde se pot trimite produse pe tot teritoriul UE”, a afirmat Andrei Botescu, CEO Pegas.

Totodată, Pegas are în vedere creșterea numărului de magazine din țară, extinderea rețelei de distribuție internă și internațională și modernizarea constantă a gamei de produse.

Fonduri europene pentru bicicletele Pegas

Astfel, până la finalul lui 2020, Pegas va deschide cel putin 10 magazine pe lânga cele existente, iar produsele brandului vor ajunge în 400 de magazine și 5 lanțuri mari de retail.

De asemenea, Pegas va realiza şi un proiect cu finanțare europeană, în valoare de trei milioane de euro, care va asigura cercetarea și dezvoltarea produselor și deschiderea unei linii de producție integrate la noi în ţara.

Bicicletele Pegas, o afacere în franciză

În plus, din acest an, orice antreprenor poate achiziționa o franciză, câteva zeci de magazine urmând deja să se deschidă în
acest sistem până la finalul lui 2018, atât în țară, cât și peste hotare.

Pe lângă creșterea numărului de modele și mărirea sectorului de distribuție, Pegas a dezvoltat primul sistem de smart bike sharing fără parcări din România, Ape Rider, pe care l-a și
implementat în luna mai a acestui an, punând la dispoziția celor interesați 2000 de biciclete.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările GreatEconomy:

<'' ''><'' ''>

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ