DISTRIBUIȚI
Primă de inserție de la stat pentru tinerii absolvenți
Primă de inserție de la stat pentru tinerii absolvenți

Tinerii absolvenți care se angajează primesc de la stat o primă de inserţie de 1.500 lei.

Condiția pentru a beneficia de această primă de inserție este ca absolvenții să se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă în cel mult 60 de zile de la terminarea școlii, și să se angajeze cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, după cum a anunțat Ministerul Muncii și Justiției Sociale.

Pentru a beneficia de această primă de inserție, absolvenții trebuie să aibă minimum 16 ani și să fi terminat orice fel de formă de învățământ, chiar și o școală specială.

Reprezentanții Ministerului au explicat că acești bani se vor acorda în două tranșe, respectiv jumătate din sumă la data angajării și jumătate după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

Această primă va fi menținută și în situația în care încetează raportul de muncă sau de serviciu la primul angajator în timpul primului an de la angajare, dar în termen de 30 de zile începe un nou serviciu la un alt angajator, cu normă întreagă, tot pentru o perioadă mai mare de 12 luni.

Totodată, absolvenții care nu se angajează în termen de 60 de zile de la terminarea studiilor și se înregistrează la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă pot beneficia de indemnizația de șomaj, de 250 de lei, acordată timp de șase luni.

Măsurile sunt prevăzute în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 6/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi pentru stabilirea unor măsuri privind realizarea investiţiilor finanţate din fonduri publice.<'' ''><'' ''>

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ