DISTRIBUIȚI
Se scumpeste gunoiul cu 10-20 de lei pe persoana

Romanii vor plati un tarif mai mare la abonamentul de ridicare a gunoiului.

Si asta pentru ca Ministerul Mediului va introduce, de la sfarsitul anului, o taxa speciala, de 80 de lei, pe fiecare tona de gunoi care ajunge la groapa.

Taxa speciala va fi platita de companiile de salubrizare care, la randul lor vor creste tarifele catre populatie.

„Se va simti in tariful de salubrizare. Probabil ca intre 10 si 20 de lei de persoana”, a declarat Dan Ceausescu, reprezentantul unei companii de salubrizare.

Jurnalistii de la stirileprotv.ro au scris ca cel mai probabil, banii stransi din taxa speciala vor fi folositi de Guvern ca sa plateasca amenzile primite de Romania, de la Uniunea Europeana.

Tara noastra a fost amendata pentru ca autoritatile nu au dezvoltat sisteme de colectare si reciclare a deseurilor.
Din acest motiv Bruxelles-ul ne pregateste amenzi de 100.000 de euro pe zi, potrivit stirileprotv.ro.

De exemplu, Grecia a platit pana acum 20 de milioane de euro pentru ca nu a reciclat gunoiul. Ca sa aiba bani de amenda, dar si pentru a descuraja aruncatul la groapa, ministerul mediului introduce din 2015 o taxa pe fiecare tona de gunoi.

La randul lor, companiile de salubrizare se plang de faptul ca nu au suficiente PET-uri pentru a recicla. Si asta in ciuda faptului ca terenurile virane si campurile sunt pline de peturi.

De asemenea, companiile de salubrizare ii acuza pe cei care cauta prin gunoaie ca aduna PET-urile din pubele si duc la punctele de colectare.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

1 COMENTARIU

  1. Platesc cetatenii ,pentru nemernicia guvernantilor si a autoritatilor locale , ca de atatia ani nu sunt in stare sa amenajeze gropi de gunoi ecologice . Toata gasca de pesedisti penali ,la nivel central si Gherghe cu gasca lui la nivel local ( sa nu uitam prefectii pesedisti si Consiliul Judetean ) au facut tot felul de hotii si matrapazlacuri ,iar acum cetatenii suporta consecintele amenzilor date de Uniunea Europeana ,pentru nerespectarea angajamentelor asumate de cei care fura,nu conduc,aceasta tara si nu au construit gropile de gunoi ecologice ,cum s-au angajat in fata U E

LĂSAȚI UN MESAJ