DISTRIBUIȚI
virus informatic Dyre atacă clienții prin e-banking

Un virus informatic creează probleme majore utilizatorilor din mai multe țări, inclusiv România, reușind să fure datele de autentificare la serviciile de e-banking.

Anunțul a fost făcut de specialiștii Bitdefender care au spus că virusul informatic Dyre este asemănător troianului bancar Zeus.

Potrivit unui comunicat al Bitdefender, un nou val de mesaje ce conțin virusul bancar Dyre vizează clienți ai instituțiilor financiare din mai multe țări, printre care și România. Odată instalat, virusul fură datele de autentificare la serviciile de e-banking. Băncile locale vizate au o cotă de piață cumulată de circa 40%.

În ceea ce privește modul de acționare al virusului Dyre, acesta invită utilizatorii de servicii de e-banking să descarce un fișier malițios de tip arhivă conținând un executabil, care provine de la un consultant fiscal.

Mesajul pretinde a fi o continuare a unei discuții purtate anterior și le sugerează clienților să descarce cu prioritate fișierul pentru a finaliza o tranzacție financiară.

Un al doilea mesaj susține că trimite documentația financiară a clientului și îi cere să verifice autenticitatea tranzacțiilor. Al treilea mesaj informează clientul despre sancțiuni contravenționale impuse companiei pe care o deține, invitându-l să ia la cunoștință lista abaterilor’, explică specialiștii Bitdefender.

Virusul Dyre a apărut pentru prima dată în 2014 și se instalează pe computerul utilizatorului, devenind activ doar atunci când acesta își introduce datele pe un site specific, de cele mai multe ori în pagina de autentificare a unei instituții bancare.

Atacul vizează și clienți ai unor instituții financiare și bancare importante din Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Germania, Australia și Franța.

Conform Bitdefender Labs, 19 milioane de e-mailuri au fost trimise, în numai trei zile, de pe servere din SUA, Taiwan, Hong Kong, Danemarca, Rusia, China, Coreea de Sud, Marea Britanie și Australia.

Dacă acest articol v-a fost util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ