DISTRIBUIȚI
Cei doi studenti premiati la Lisabona

Studentii Ionut Budisteanu si Ane Mari Androniceanu au castigat premiul „Cisco Technopreneurship Award” in cadrul concursului European Enterprise Challenge2015 de la Lisabona.

Aflat in competitie cu 23 de companii din 16 tari europene, start-up-ul VisionBot a obtinut premiul oferit de Cisco cu o solutie de tehnologie inovatoare.

VisionBot este un robot de tip pick and place care poate ajuta milioane de ingineri, inventatori, profesionisti din domeniul tehnologiei, studenti si antreprenori sa produca gadget-uri si echipamente electronice la ei acasa.

Fondatorul VisionBot a realizat robotul pornind de la realitatea ca multe inventii si device-uri electronice raman la stadiul de prototip si dispar pentru ca autorii lor nu isi permit sa cumpere echipamente costisitoare care sa le sustina productia.

Inventia studentilor romani premiati la Lisabona
Inventia studentilor romani premiati la Lisabona

Ionut Budisteanu este student la Universitatea din Bucuresti, iar  Ane Mari Androniceanu la Academia de Studii Economice Bucuresti.

In perioada 1-4 iulie, peste 90 de studenti au intrat in competitia JA European Enterprise Challenge 2015 cu start-up-urile lor, dupa ce au participat la programul de educatie antreprenoriala JA Start-Up si s-au calificat la nivel national.

In ultimii 12 ani, peste 115.000 de studenti din Europa au urmat programul Start Up, o initiativa a  JA Europa care implica anual peste 14.000 de tineri de la 300 de facultati, oferindu-le oportunitatea sa experimenteze infiintarea si dezvoltarea unui business.

Premiul Cisco Technopreneurship aduce recunoastere studentilor care folosesc tehnologia in mod creativ si inovator, demonstrand ca start-up-urile lor sunt sustenabile, viabile si au potential de dezvoltare.

Echipa castigatoare este invitata sa viziteze incubatorul de start-up-uri Cisco din Viena, Austria, care sustine antreprenori aflati la inceput de drum sa isi dezvolte ideile de business.

„Programul Start Up propulseaza studentii mai departe, ajutandu-i sa-si consolideze increderea in ei si abilitatile de business, dandu-le posibilitatea sa-si transpuna ideile in realitate. Cu sprijinul partenerilor nostri si al voluntarilor din business, reusim sa conectam universitatile si ecosistemele antreprenoriale, reducand in mod eficient decalajul dintre abilitatile tinerilor si cerintele de pe piata muncii, decalaj resimtit adesea de tinerii europeni”, a spus Caroline Jenner, CEO JA Europe.

Ionut Budisteanu, fondatorul VisionBot, a fost inclus si in lista celor 100 de lideri in domeniul inovatiei in regiune.

Dacă v-a fost plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ