DISTRIBUIȚI
Românii își schimbă telefonul mobil mai des decât europenii sursa foto: samsung

Un procent de 40% dintre români plănuiesc să achiziționeze un telefon mobil în următoarele 3 luni, în condițiile în care ei sunt primii din Europa la timpul petrecut folosind telefoane mobile, cu o medie de 1 oră și 49 de minute pe zi, se arată în studiului anual Techonomic Index, realizat de Samsung.

Potrivit aceluiași studiu, românii folosesc dispozitive electronice în medie 10 ore si 20 de minute pe zi, în comparație cu media pe Europa de 8 ore.

Tendința explică faptul că 40% dintre români plănuiesc să achiziționeze un telefon mobil în următoarele 3 luni, de două ori mai mult decât media europeană de unul din cinci utilizatori (21%).

Apetitul românilor pentru tehnologie crește, aceștia fiind mai înclinați să cumpere dispozitive de ultimă generație decât media europeană.

În comparație cu ceilalți europeni, de două ori mai mulți consumatori din România plănuiesc să cumpere un televizor nou sau accesorii de gătit și curățenie în casele lor în următorul trimestru.

Câți români vor să-și cumpere o tabletă în următoarele 3 luni

În România, 15% dintre utilizatori intenționează să își cumpere o tabletă în următoarele trei luni, față de media europeană de 11%.

Jumătate dintre cei care își doresc să achiziționeze un telefon nou își doresc o performanță mai bună, la fel și în cazul laptop-urilor. Un sfert (28%) înlocuiesc un dispozitiv mobil sau laptop stricat (22%).

La ce se aseamănă românii cu nordicii

Încrederea românilor în finanțele personale este comparabilă cu cea a nordicilor când vine vorba de consum, dar în ceea ce privește planurile de investiție în noi dispozitive tehnologice, cei din Țările Nordice sunt aproape la jumătate față români.

Numărul de dispozitive și timpul de utilizare

Majoritatea covârșitoare a gospodăriilor din România (97%) are cel puțin un telefon mobil, PC sau laptop, televizor și aparat electrocasnic. În prezent, penetrarea tabletelor a ajuns la 67%, puțin mai mare decât media europeană de 64%.

În ansamblu, studiul arată că locuința anului 2015 este acum îmbogățită de tehnologie și numărul de dispozitive deținute de un român este de 19, similar mediei europene. Nu numai că sunt mai multe dispozitive în gospodării, dar timpul total petrecut utilizându-le zi de zi este de 10 ore și 20 de minute, cu 2 ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.

Câte electronice au românii în gospodărie

De asemenea, românii au acum o medie de 19 dispozitive electronice în gospodăriile lor, la fel ca restul europenilor.

Aproape toate gospodăriile din România dețin telefon mobil, PC / laptop, TV, electrocasnice pentru gătit și curățenie.

Gradul de penetrare a pieței pentru tablete (67%) este puțin mai mare decât media europeană de 64%.

Câte ore folosim dispozitivele electronice din casă

Consumatorii români folosesc dispozitive electronice timp de 10 ore și 20 de minute pe zi, cu două ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.

„Numărul de dispozitive deținute în medie de o gospodărie este în creștere, la fel și beneficiile pe care tehnologia le poate aduce în viețile noastre. Se observă o creștere a timpului de folosire a tehnologiei, atât pentru rezolvarea sarcinilor zilnice, cât și pentru dezvoltarea abilităților personale sau a pasiunilor”, a afirmat Roxana Grigorean, public relations manager Samsung Electronics România.

Studiul a fost comandat de Samsung European Lifestyle Research Lab și realizat în parteneriat cu Lightspeed GMI.

Lightspeed GMI a intervievat online 18.000 de adulți cu vârste de peste 16 ani din Austria, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Finlanda, Germania, Grecia, Italia, Ungaria, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania, Suedia, Elveția, România și Marea Britanie (1.000 în fiecare țară).

Datele au fost ponderate pentru fiecare țară – vârsta, naționalitatea și sexul. Interviurile au fost realizate online în perioada 21 aprilie- 18 mai 2015. Lightspeed GMI a fost responsabil cu realizarea interviurilor, în timp ce Blue Rubicon a efectuat toate rapoartele și analizele.

Date comparative au fost furnizate de un sondaj de opinie efectuat de Ipsos MORI – 5.000 de adulți cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani în Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Spania realizat online, în perioada 14 -28 aprilie 2014.

Studiul cercetează comportamentele și atitudinile față de tehnologie a 18.000 de consumatori europeni, iar în România a fost realizat online, pe 1.000 de respondenți cu vârsta peste 16 ani.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatEconomy:

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ